Beskrivelse av hansketyper

FLAT PALM (FP)
Flat Palm er den eldste kategorien av keeperhansker, men er fremdeles populær. Hansker med Flat Palm har sømmer som går rundt i ytterkant av hanskens gripeflate, f. eks. rundt fingrene. "Traditional Cut" er et annet navn som brukes på Flat Palm. Keeperhansker av Flat Palm er de hanskene som sitter mest løst på hånden, og har minst kontaktflate mot fingrene. De som liker romslige hansker, foretrekker derfor ofte Flat Palm.

ROLLFINGER (RF)
Keeperhansker med Roll-Finger har blitt mer og mer populært verden over de siste årene. Roll-Finger er den mest brukte hansken i Premier League. Hansker med Roll-Finger gir svært god kontaktflate mot fingrene og hanskens latex på gripeflaten er sydd direkte mot hanskens fremside. Dette gjør at hansken får en avrundet form - derav Roll-Finger. Denne typen har en absolutt mer tettsittende passform (sitter strammere på) enn f. eks. Flat Palm hansken, som gjør at en får bedre kontakt med ballen.

NEGATIVE CUT (NC)
En populær hanske i Europa, ikke minst i Tyskland. Negative Cut er lik Flat Palm, bortsett fra at hanskens søm er på innsiden av hansken og at den har trangere passform. Keepere med et godt teknisk grep, dvs at de trenger mindre "hjelpemidler" for å holde en ball i fast grep, er de som sannsynligvis vil foretrekke Negative Cut. Negative Cut gir nemlig en bedre ballfølelse fordi selve hånda er nærmere ballen og fingrene ikke er utsatt for vridning. Det føles mer som et ekstra skinn utenpå hendene, istedenfor en tykk hanske med ekstra hjelpemidler som f.eks fingerbeskyttelse. Negative Cut foretrekkes ofte av de med tynne fingrer, på samme måte som Roll Finger. Barn og ungdom kan med fordel bruke Negative Cut, slik at de får et bedre teknisk grep. Har man et godt teknisk grep, vil dette også gi en klar fordel på vått føre.

FINGERBESKYTTELSE
En leddet skinne i hver finger beskytter fingrene mot å bøyes bakover i feil retning. Mange yngre keepere foretrekker fingerbeskyttelse, da dette forsterker fingrene gjennom støtte og trygghet. Skadeforebyggende. Fingerbeskyttelse gir noe begrensninger i bevegelsene av fingrene, som ofte går utover grep og ballkontroll. LATEX Latex benyttes for å gjøre en hanske myk. Jo mykere hanske, jo bedre grep/beskyttelse. Men myk hanske slites tidligere enn en hard hanske. En godt ventilert hanske er viktig, da hansker blir svette og fuktige. Rengjør hansken for å unngå redusert funksjon og vond lukt. Så vedlikehold er viktig for levetiden, se våre tilleggsprodukter.